Greta blir ett varumärke

Den svenska ekoaktivisten Greta Thunberg kommer att göra sitt namn till ett varumärke så att bedrägerier inte längre kan använda det för sina egna syften. Som flickan skrev på Instagram används hennes namn och namnet på Fridays For Future-rörelsen som hon skapade ”ständigt för kommersiella ändamål utan något samtycke” från hennes sida.

”Tyvärr finns det fortfarande människor som försöker efterlikna mig eller falskt hävdar att de” representerar ”mig för att kommunicera med kända personer, politiker, media och konstnärer,” sade Tunberg och uppmanade människor att vara vaksamma om liknande personligheter kontaktar dem.

Enligt Greta kommer hon att patentera varumärken i sitt namn, namnet på den internationella skolklimatrörelsen Fridays For Future, dess svenska enhet och flera andra. Motsvarande ansökningar har redan lämnats in.

”Dessa steg skyddar rörelsen och dess aktiviteter. Jag försäkrar dig, jag och andra studenter är absolut inte intresserade av varumärken. Men tyvärr måste detta göras,” sade Tunberg. Hon betonade att rörelsen hon grundade ”tillhör alla som deltar i den” och ”inte bör användas för personliga eller kommersiella ändamål.” Greta berättade också för sina anhängare att hennes familj hade inrättat en ideell fond för att hantera medel som erhållits som en ekonomisk del av utmärkelser, donationer och

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *