UTFLYKTER I DUBAIS BÄSTA UTFLYKTER TILL BESÖK

De säger att Dubai är drömmarnas stad. Här kombineras strandferier perfekt med spännande utflykter. Vi uppmärksammar ett litet urval av de bästa hotellen i Dubai. Varje år överraskar de välkända sevärdheterna i Dubai tusentals, kanske till och med miljoner turister. Artikeln innehåller de mest intressanta utflykterna där du kommer att se allt som är värt att besöka i Dubai:

Sightseeing turer i staden Dubai

Guiderna erbjuder 3 program med sightseeingturer i Dubai – en rundtur i det moderna Dubai, klassiska och historiska Dubai.

På en  guidad tur i det moderna Dubai kommer  du att besöka den unika  Dubai Marina , med den största konstgjorda hamnen. Det finns också förstklassiga hotell, butiker och många restauranger och kaféer här. Sedan åker du till de artificiellt skapade  palmöarna , som kallas världens åttonde underverk. Turnén avslutas med en rundtur i det nya Downtown- området   . Här är Burj Khalifa och de sjungande fontänerna. Utflykten inkluderar också ett besök i det stora akvariet i Dubai Mall.

Akvariet är hem för 144 representanter för olika arter av marin fauna, inklusive stingrays och hajar. Under en  rundtur i det klassiska Dubai  har du möjlighet att besöka vaxmuseet, besöka Sheikh Dubais bostad, åka en arabisk båt längs bukten, samt ta ett minnesvärt foto på bakgrunden av det berömda hotellet i form av ett segel och besök ett köpcentrum eller en marknad.

En rundtur i historiska Dubai  ger möjlighet att lära sig om biduins liv, besöka utställningen, vars utställningar berättar om islam. Du kommer också att besöka museet, som innehåller gamla dokument och fotografier. Då kommer du att dyka in i den välkända sagan om 1001 nätter genom att besöka distriktet  Bastia.  Och i slutet av utflykten äter du middag på en nationell restaurang, där du kan smaka rätter från kamelkött och mjölk.

Besök Burj Khalifa

Naturligtvis vet alla att detta är ett måste besöka plats i Dubai. Det finns bostäder, kontor, köpcentra, hotell, restaurang och flera observationsdäck. Således kan Burj Khalifa kallas en separat stad där du kan bo utan att lämna dess gränser.

Det ligger mittemot Dubai Mall. Observationsdäcket erbjuder den  mest hisnande utsikten över staden , eftersom tornet är 828 meter högt. Och jag måste säga att det inte är en lätt uppgift att fotografera Burj Khalifa vackert, så att hon skulle passa helt in i ramen. Byggnadens form valdes inte av en slump, den är asymmetrisk, den minimerar effekten av tornet som svänger från vinden. För att göra tornet ännu mer stabilt användes hängande högar, vardera 45 m vardera, under dess konstruktion, som, när tornet lutas från vinden, lutar i motsatt riktning. Och en unik typ av cement utvecklades för fundamentet.

Den största musikaliska fontänen ligger vid foten av Burj Khalifa  . Vid utformningen av byggnaden var fontänen inte planerad. Men under konstruktionen uppstod frågan – vad ska man göra med 20 000 liter kondensat genererat från luftkonditioneringsapparater? Sedan beslutades att bygga en konstgjord sjö där fontänen ligger.

Och nu några siffror:

  •  Det tar 3 månader att rengöra alla fönster i byggnaden.
  • Byggnaden har 57 hissar.
  • Höjden på fontänens strålar når 150 meter.
  • Den musikaliska fontänen är programmerad för att spela mer än 90 musikaliska kompositioner, fontänens belysning och rörelser upprepas inte i två olika låtar.

Öken Safari med grill

Att åka på sanddynerna och buggy hire dubai är ganska utmanande, men väldigt spännande, en imponerande dos adrenalin garanteras. Erfarna professionella förare gör allt för din säkerhet. När det är väldigt coolt att sitta på toppen av dynen och beundra solnedgången, ta en promenad på en kamel. Kvällen avslutas med en grillad picknick i sällskap med en charmig magdansös.

Nöjesparker, vattenparker, djurparker och delfinarier.

I Förenade Arabemiraten, och i synnerhet i Dubai, finns det en stor mängd underhållning för alla åldrar.

Utflykt till Abu Dhabi

Denna resa börjar i Dubai. Under överföringen till Abu Dhabi, som tar cirka två timmar, kan du se den enorma hamnanläggningen i  Jebel Ali  och den tredje största stora moskén i världen  .

Redan direkt i centrum av huvudstaden, under utflykten kommer du att besöka  kulturfonden , den ligger i en av de äldsta byggnaderna, som fortfarande inte har tappat sin originalitet, trots många restaureringar, och  Concorde Square , där du kan lära dig mycket om traditionerna och historien i dessa färgglada länder.

Vidare, enligt planen, Ethnographic  Heritage Village  och det enorma köpcentret  ”Marina Mall” , finns det en mycket mysig roterande restaurang, som erbjuder en fantastisk panoramautsikt, alla kan förbeställa ett bord.

Sheikh Zayed-moskén

Denna attraktion förtjänar särskild uppmärksamhet. Det ligger i Emiratet Abu Dhabi. Dess skönhet och storhet kan endast ses när man närmar sig. Det är här som den första härskaren i Förenade Arabemiraten, Sheikh Zayed ibn Sultan Al Nahyan, begravs. För att uttrycka sin respekt och oändliga kärlek till den avgata härskaren, över platsen för hans begravning, sedan 2004 (dödsåret) läses Koranen 7 dagar i veckan, 24 timmar om dygnet.

Beläggningen av moskén är gjord av den vitaste marmor i världen, som hittades i Italien och togs ut alla

Vid ingången till moskén finns det pooler på båda sidor. De finns inte för skönhet, utan symboliserar en persons rening genom vatten. I islam är det vanligt att utföra tvättning innan man utför namaz (bön). När du har kommit till moskén kan du gå till bönrummet, där män och kvinnor i vilken tro som helst tillåts komma in (det finns ett separat rum för muslimer) eller gå för att inspektera moskéens huvuddel.

För att komma in i det måste du ta av dig skorna. Golvet är täckt med en matta som var speciellt vävd för moskén och är  den största mattan i världen . Varje dag, efter att moskén stängts, rengör ett dedikerat team mattan hela natten, så om du besöker moskén tidigt på morgonen kan du känna att mattan fortfarande är fuktig från rengöring. När du kommer in ser du en klocka i form av en liljeblomma – varje kronblad indikerar tidpunkten för bönen.

Blomsterdekorationen finns ofta i moskén – kolonnerna är gjorda i form av dadelpalmer,  de är handdekorerade med 28 typer av ädelstenar och torget mitt i moskén dekorerades med en hymenokallisblomma. Det är denna art av lilja, som kan överleva i öknen, som också pryder väggarna.

Saker att veta innan du besöker en moské: 

  • För att besöka moskén måste du vara klädd på lämpligt sätt – kvinnan måste ha täckt huvudet och hela kroppen täckt. Män kommer in i byxor och skjortor. Shorts och T-shirts är inte tillåtna.
  • Det är strängt förbjudet att ta bilder eller peka kameran i riktning mot Sheikh Zayeds gravplats. Detta övervakas strikt av säkerhetsvakter och många videokameror. Om de upptäcker dig kommer de att tvinga dig att ta bort alla bilder av moskén.
  • Flickans huvud ska alltid täckas, om du till och med öppnar huvudet för ett foto eller för att fixa håret, blir du ombedd att gå ut och få dig att radera alla bilder du har tagit.

Sex Emirates på en dag

Sex Emirates på en dag ($ 120 med lunch, $ 90 – barn 3-7 år).

Denna grandiosa fascinerande utflykt börjar från  Hajar Mountains Canyon  i Ras Al Khaimah, som lockar turister med sin oskuldiga natur med extraordinär skönhet.

Vidare, enligt planen, gör utgrävningsplatserna för förhistoriska bosättningar i Um al-Quwain, där alla kan känna sig som en pionjärarkeolog eller, inspirerad av den speciella atmosfären på denna plats, göra en resa för tiotusentals år sedan.

Nästa destination kommer att vara  ”spökbyn” , en mystisk bit mark höljd av legender. Därefter, redan på Omans territorium, kommer du att besöka de pittoreska byarna  i Shihukh-bergstammen , som ligger i ett mycket pittoreskt område.

Vidare leder vägen dig till emiratet Fujairah, där alla kan simma i havet, observera den varierande undervattensvärlden eller helt enkelt ta en paus från en hektisk dag på en av de mest kända stränderna. Vi rekommenderar att du tar med dig badkläder och handdukar.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *