Mina yrkeshemligheter: hur man väljer en bok om psykologi

Författare till böcker om psykologi: döm efter personligt liv

Under 2000-talet har psykologi blivit en fashionabel och eftertraktad vetenskap. Inte konstigt att bokhandelns hyllor i dag bokstavligen sprängs av alla möjliga handböcker, volymer, böcker som lovar att förbättra ditt liv fantastiskt: att göra dig rik/gift/glad/framgångsrik.

Alla reklamslogans bör dock inte litas på. Tyvärr är inte alla böcker om psykologi användbara och effektiva. Tillsammans med verkligt geniala verk kan du hitta ett berg av returpapper, som i bästa fall kommer att vara slöseri med pengar, och i värsta fall – verkligen kommer att förändra ditt liv, bara till det sämre! Jag vet redan – jag har provat det!

Jag är själv författare till yrket och författare till 16 böcker om psykologi. Jag har arbetat med förlag i många år och jag vill dela några yrkeshemligheter med dig. Särskilt för att ge ett par enkla tips om hur man skiljer en sevärd bok om psykologi från en dum eller till och med farlig.

Jag skulle rekommendera att du läser boken https://www.maharahmeh.se/ MAHA – övergivenhetens sång.

De säger att man inte dömer en bok efter omslaget. Och det är rätt. Men när man är i en bokhandel och bestämmer sig för att köpa en bok eller inte, är det ofta omöjligt att gräva djupare. Så omslaget kan fortfarande fungera som en fingervisning om hur bra boken är.

Titta inte på omslagsdesignen, utan på bilden av författaren och information om honom. Människor leds ofta till högprofilerade titlar: vetenskapskandidat, doktor, professor, expert, hedersmedlem, ordförande för något, etc. Tyvärr, alla dessa regalier garanterar inte att författaren kan hjälpa dig att lösa ditt problem. Många forskare eller megapromoterade ”experter” skriver böcker om psykologi om hur man framgångsrikt kan gifta sig / bli kär i män / bygga lyckliga relationer etc. trots att experterna själva är ensamma och inte ger intryck av glada människor.

Så om du köper en bok om kärlek eller sex, titta inte på författarens grader eller popularitet, utan på hans personliga liv.

Titta på roten till boken om psykologi

Min lärare, en framgångsrik psykoterapeut, klagade över att många drabbade och förlorare går för att studera psykologi. Det vill säga de som är fast beslutna att fördjupa sig i sina upplevelser fram till hög ålder.

Du vet vad de säger: de som kan göra det, och de som inte kan det lär andra att göra det. Kom ihåg att en olycklig person inte kan göra någon lycklig. Så om du inte vet något om författaren, titta bara på hans omslagsfoto. Vi har alla utmärkt intuition. En stor andel av informationen om en person överförs icke-verbalt. Av författarens ansikte kommer du att läsa om du gillar honom eller inte (första intrycket i denna fråga är vanligtvis det mest korrekta). Tror du att han själv gör det han råder andra att göra? Om ja, ta den här boken om psykologi, om inte, är den troligen inte för dig.

Ett annat sätt är att öppna boken på första sidan som kommer till och börja läsa. Kom ihåg att en bra bok om psykologi , som regel, fångar inte mindre än fiktion. Om du känner att texten är svår att förstå, du är uttråkad eller något är irriterande – slösa inte dina pengar.

De psykologiska hjälpmedel som förändrade mitt liv till det bättre var skrivna på ett mycket enkelt, begripligt och intressant språk. Författarna försökte inte somna med smarta termer och förklarade psykologins komplexa, subtila eller viktiga principer så lättillgängliga som möjligt.

Låt oss säga att du köpte en psykologisk bok och började läsa den. Hur förstår du om du läser en lysande text eller fullständigt skräp? Och ska man följa råden i boken? Väldigt enkelt! Du behöver bara lyssna på dina känslor medan du läser. När du läser en bra (och viktigast av allt, en psykologibok som är rätt för dig) känner du dig inspirerad! Du känner att du kan göra mycket. Någonstans kommer tron ​​på dig själv och en önskan att agera, att förändra ditt liv till det bättre. Och det som en gång verkade som misslyckanden eller ”ödets slag” kommer plötsligt att förvandlas till viktiga livsläxor, logiska händelser.

Tecken på en dålig psykologibok

En dålig bok om psykologi orsakar förtvivlan, melankoli, rädsla, en känsla av maktlöshet och undergång.

Till exempel läser du några ”odiskutabelt postulat” som: ”Om du vill få en man, fejka en orgasm varje gång, annars kommer det att finnas en smartare kvinna som kommer att avbilda en orgasm för honom och ta honom ifrån dig, och du kommer att dö ensam”, och du känner dig äcklig. Stanna, stäng, eller ännu bättre, släng ut en sådan bok ”om psykologi ”. Den skrevs av en man som fejkade orgasmer av rädsla hela sitt liv. Vill du matcha detta?

Ta bara i bruk de tips som du gillar, som inspirerar och inspirerar dig. Till exempel kom jag på något sätt över en bok om hur man bevarar ungdomen. Jag läste ett par sidor, men när jag kom till rådet att ta bort alla kvinnliga reproduktionsorgan innan du föder ett barn, för att bevara ungdomen, skjuter jag upp det (eller snarare, låt min katt gå på toaletten) .

Jag skulle vilja säga ett speciellt ord om superpopulära böcker om manipulation och att hantera människor. Kom ihåg att sådana böcker är skrivna främst av de som har studerat frågan väl, vilket gör att de själva är ganska bra på att manipulera läsarna. Sådana manualer säljer bra, för redan i kommentarerna på omslaget lockar författarna läsare och manipulerar på ett skickligt sätt deras behov, svagheter och rädslor.

Säkra böcker om psykologi förmedlar först och främst till läsaren den huvudsakliga psykologiska sanningen: som du sår, så ska du skörda. När du köper böcker med titlar som Hur man stjäl en främmande man, Hur man hanterar människor, Hur man tar hämnd, Hur man förstör fiender, tänk därför på vad du sår!

Läs i allmänhet bra böcker om psykologi som syftar till att förbättra ditt liv, inte förstöra någon annans! Och var lycklig.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *