Stockholms ryska underjordiska avgifter debiteras

allvarligt brott.

Anatoly Udodov, född i Ryssland, är från Ryssland, men har bott i Sverige sedan 1985 och är ett ämne i kungariket.

Under lång tid var han aktiv i kretsen för det svenska ”vita brödraskapet”, deltog i evenemang organiserade av den nazistiska organisationen Nordic Resistance Movement (Nordiska motståndsrörelsen, NMR) och beskrevs av specialtjänster som den viktigaste kopplingen mellan de svenska nazisterna och de ryska paramilitära grupperna.

Stockholms ryska underjordiska avgifter debiteras

Anatoly Udodov representerade den ryska imperialistiska rörelsen i Sverige , en antisemitisk och högerorienterad organisation med en paramilitär enhet som organiserar militära sammankomster där flera svenska nazister utbildades.

I slutet av januari greps Udodov på Stockholm Arlanda International Airport efter att ha blivit sökad i mer än två månader i Sverige för ett allvarligt brott.

I november förra året upptäckte polisen en sågad hagelgevär på Udodovs hemvist i Stockholm. I åtalet skriver åklagaren Henrik Ulin: ”Anatoly Udodov hittade en sågad hagelgevär, 50 omgångar med 9 mm Luger, 9 omgångar .22 Långa gevär, 6 omgångar .38 Special, en gevärpatron av okänd kaliber och en pepperspray utan tillstånd bär det. ”

Stockholms ryska underjordiska avgifter debiteras

Under förhören medgav Udodov att han begick ett brott relaterat till besittning av olagliga vapen, men hävdar att han fick ett vapen från en vän som han inte vill namnge för mer än tio år sedan och sedan glömde det.

”Jag var naiv och tänkte inte på att få en licens för ett vapen. Eftersom det var en sågad hagelgevär konverterad från ett vapen visste jag att jag aldrig skulle få en licens för det. Jag förstår att det var fel,” säger Anatoly Udodov under förhör .

Flera saker relaterade till den nordliga motståndsrörelsen hittades i Udodovs hus och under gripandet . Bland dem ett organisationskort, PIN-kod och instruktioner.

Stockholms ryska underjordiska avgifter debiteras

Självförbunden hävdar att han har lämnat den nazistiska organisationen för tre år sedan. Under förhören säger han att han ursprungligen föreslog att den nordliga motståndsrörelsen inte är ”russofobisk som de flesta andra politiska partier i Sverige”, och att de inte söker Nato-medlemskap. Men sedan lämnade han organisationen av ideologiska skäl.

Om den  ryska imperialistiska rörelsen säger han att han inte har sitt medlemskap, men han sympatiserar med organisationer.

admin

Hej och välkommen till min blogg! Jag heter Melvin Lagerfelt, och jag är en passionerad svensk bloggare och nyhetsskapare, dedikerad till att hålla dig uppdaterad om de senaste trenderna och händelserna i Sverige och utanför. Jag är född och uppvuxen i fikans och mysiga vintrars vackra land, och jag har alltid hänförts av berättandets kraft och det skrivna ordets inverkan.

Ända sedan jag kan minnas har jag fascinerats av media- och kommunikationsvärlden, vilket i slutändan ledde till att jag tog en examen i journalistik. Efter avslutade studier bestämde jag mig för att använda mina färdigheter och kunskaper för att skapa en plattform där jag kunde dela engagerande, tankeväckande innehåll med en bredare publik.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *