Greta Thunberg sjöng en 80-talshit på en galakonsert

Den svenska ekoaktivisten Greta Thunberg framförde 80-talshiten Never Gonna Give You Up av den brittiske sångaren Rick Astley på Climate Live-galan. Detta tillkännagavs söndagen den 17 oktober av Indy100- portalen .

Med sitt tal ville Thunberg visa att ekoaktivister mestadels är tonåringar som ”kan sjunga och busa, och inte bara arga barn, som media ofta försöker framställa dem.”

På scenen fick Thunberg sällskap av en annan ekoaktivist, båda började sjunga och dansa till åttiotalets klassiker.

Bland talarna på konserten fanns folkgruppen First Aid Kit och vinnaren av Eurovision 2012, svenska sångerskan Loreen.

Den 28 september uppmärksammade Greta Thunberg återigen världsmedia när hon kritiserade världsledare och kallade deras löften om att lösa klimatkrisen som tomma.

”Detta är allt vi hör från våra så kallade ledare. Ord som låter bra men som inte har omsatts till handling än. Våra förhoppningar och ambitioner drunknar i sina tomma löften … I 30 år ”bla bla bla”, och vart tog det oss? ”- citerade henne av Nyheter Borås.

Den 8 mars sa ekoaktivisten att hon inte stödde USA : s president Joe Bidens klimatpolitik . Hon uppmanade den amerikanske ledaren att behandla klimatfrågor ”inte som ett politiskt ämne”. Enligt ekoaktivisten, om Washington tillkännagav sina avsikter att lösa miljösituationen, som är ett hot mot dess existens, måste de följa sina löften.

17-åringen blev allmänt känd efter sitt känslosamma tal i FN den 24 september 2019. Sedan tillkännagav aktivisten människors och ekosystems död på grund av klimatförändringarna och anklagade politiker för att bara tänka på pengar och inte på miljösäkerhet.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *