HUR MAN VÄLJER VAPING-VÄTSKA

Det finns inget entydigt svar på frågan ”vilken e-vätska ska jag välja?” – den har för många variabler. Idag kommer vi att gå igenom huvudpunkterna som gör att du kan göra rätt val själv.

Vätska är den huvudsakliga förbrukningsvaran, bränslet till förångaren. I engelsktalande länder kallas vaping liquid för ”e-liquid”, ordet ”juice” finns också på forumen. Rysktalande vapers föredrar ordet ”vätska” eller helt enkelt ”vätska”. I den här artikeln kommer vi att prata om hur man väljer en vätska som du gillar.

Vad är vätskor gjorda av?

Sammansättningen av vätskan är inget knepigt – bara glycerin (VG), propylenglykol (PG) , smakämnen och nikotin efter behag. Olika vätskor har olika PG/VG-förhållanden. Vissa tillverkare är också stolta över att använda naturliga smaker; det är dyrt och täpper snabbt till din lindning. Smakegenskaperna hos vätskor varierar från enstaka smaker till komplexa kompositioner som har olika smaker vid inandning och utandning, samt lämnar en unik eftersmak. Om du letar efter vätskor för elektroniska cigaretter i Sverige kan du kolla in vår hemsida för mer info.

Nikotin

Om du inte har rökt behöver du en nikotinfri e-vätska. För den som är i färd med att sluta cigaretter finns det ett antal vätskor med olika nikotinhalt: från 1 mg/ml till 24 mg/ml. Det är bättre att välja en fästning baserat på typen av förångare och den vanliga kraften. För enkla ”elektroniska cigaretter” är det bättre att ta starka vätskor (6-12 mg): dessa enheter producerar lite ånga, så för att få rätt dos nikotin måste du antingen välja en starkare vätska eller vape för en lång tid och ihärdigt. För mer kraftfulla atomizers räcker 1–3 mg nikotin. Throtchit beror på fästningen – ett slag mot halsen, som är bekant för rökare. På kraftfulla apparater känns trothträffen från nikotinvätska starkare. Throtchit ökning och vissa smaker och en av komponenterna i basen – propylenglykol.

Mer ånga eller mer smak?

Vätskor varierar i VG/PG-förhållande för olika konfigurationer. För dem som är vana vid att röka cigaretter och använda amatörenheter (eGo, enkla enkelspolade tankar), 50VG/50PG för en ljusare smak och 60VG/40PG för mer grumlighet. Om du vill försvinna i ett moln av ånga, ta 70VG / 30PG eller mer, men i det här fallet blir smaken lite mindre, och den kommer att öppnas bättre på kraftfulla dubbelspoletankar och RDA. 

Säkerhet

Vätskor av tvivelaktigt ursprung är ett betydande problem. Olyckliga producenter som vill bli rika på okunniga konsumenter, köper ingredienser av lägsta kvalitet och förbereder blandningar under olämpliga förhållanden, vilket kan påverka vår hälsa negativt. Håll dig till välrenommerade märken eller blanda vätskan själv – men det kommer att diskuteras i nästa artikel.

Rekommendationer för användning

Som med många livsmedel bör vätskor skakas då och då. På så sätt kommer du att uppnå enhetligheten hos ingredienserna i vätskan, och därför den bästa smaken. Vissa e-vätskor (särskilt nikotin) kan ha en mörk nyans, vissa kommer att mörkna med tiden. Som regel beror detta på smaksammansättningen. Bomull och spiraler från sådana vätskor blir smutsiga snabbare, så de måste bytas oftare. Förvara dina värdefulla e-vätskor på mörka, svala och torra platser för att förhindra att nikotin oxiderar och tappar smak. Du bör också undvika kraftiga temperaturförändringar, och ställa in i kylen för långtidsförvaring. Och, naturligtvis, hålla reda på tillverkningsdatum och utgångsdatum.

Slutsats

Om du slutar röka med hjälp av vaping – med rätt vätskestyrka kan du göra det utan problem. Bestäm din dos och minska den gradvis. Om du inte röker är allt ganska enkelt för dig – välj noll. Kom ihåg: VG – mer ånga, tjockare vätska; PG – mer smak, mindre tjock vätska. Undvik hemgjorda e-vätskor från tvivelaktiga återförsäljare. Förvara e-vätskor på samma sätt som aspirin – mörkt och svalt. Skaka före användning. Och var inte rädd för någonting – informationen från den här artikeln räcker för att göra ditt förnuftiga val.

admin

Hej och välkommen till min blogg! Jag heter Melvin Lagerfelt, och jag är en passionerad svensk bloggare och nyhetsskapare, dedikerad till att hålla dig uppdaterad om de senaste trenderna och händelserna i Sverige och utanför. Jag är född och uppvuxen i fikans och mysiga vintrars vackra land, och jag har alltid hänförts av berättandets kraft och det skrivna ordets inverkan.

Ända sedan jag kan minnas har jag fascinerats av media- och kommunikationsvärlden, vilket i slutändan ledde till att jag tog en examen i journalistik. Efter avslutade studier bestämde jag mig för att använda mina färdigheter och kunskaper för att skapa en plattform där jag kunde dela engagerande, tankeväckande innehåll med en bredare publik.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *