Hur du kan växa om och ta hand om din Barbour Jacket

Steg 1 | Rengör din jacka …

Rengör jackan med kallt vatten och en svamp för att torka av utsidan av jackan. Undvik att använda varmt vatten, någon form av tvål och lägg ALDRIG jackan i tvättmaskinen, eftersom detta tar bort vaxbeläggningen permanent och jackan kan inte återvaxas.

Steg 2 | Mjuka upp vaxet …

Ta en plåt Barbour Wax Thornproof förband. Ta bort locket, ställ förbandet i en behållare med tillräckligt varmt vatten för att mjukna upp vaxet. Det bör ta ungefär 20 minuter att smälta vaxet till en flytande konsistens.

Steg 3 | Vax din jacka …

Använd en gammal trasa eller svamp och bearbeta det smälta vaxet väl in i jackan och var särskilt uppmärksam på sömmar, veck och torra lappar. Torka av överflödigt vax. Förvara vax vaxet i det heta vattnet medan du arbetar för att hålla vaxet mjukt. Om vaxet börjar härda på behållaren med mer varmt vatten. Se till att du håller vaxet borta från corduroy kragen, insidan av jackan och insidan av fickorna.

Steg 4 | Torka din jacka ..

För att säkerställa att du får en extra jämn finish med en hårtork för att jämna spridningen av vax.

Steg 5 | Vax upp din jacka en gång om året ..

När du har vaxat om jackan, hänga upp den. Låt torka över en natt på en varm plats borta från andra plagg. Var uppmärksam på att jackan kan förlora överskottet vax en kort stund så se till att inte få din nyvaxade jacka nära läder eller klädsel.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *