Gant varumärke historia

Gant är ett amerikanskt varumärke som ägs idag av det svenska företaget Gant AB. Det är specialiserat på produktion av kläder, skor, accessoarer, underkläder, parfymer, textilier och hushållsartiklar. Varumärket grundades 1949 av bröderna Elliot och Marty Gantmeicher. Varumärket finns representerat i 70 länder i världen, i mer än 400 butiker med ensamrätt.

Huvudlinjer

  • Gant – huvudlinjen kombinerar amerikansk casual och europeisk sofistikering.
  • Rugger – linjen kombinerar avslappnade och klassiska element som återspeglar stilen hos invånarna i megastäder.
  • Gant av Michael Bastian – kollektioner av herr- och damkläder och accessoarer designade av Michael Bastian i streetstil, preppy och avslappnad.

Gant-linjen har flera riktningar:

  • Gant Kids – kläder och accessoarer för nyfödda och barn under 14 år.
  • Gant Eyewear är en serie solglasögon för män och kvinnor.
  • Gant Fragrance är en parfymlinje för män.
  • Gant Time är en serie klockor för män.
  • Gant Footwear – herr- och damskor.
  • Gant Underkläder – herrunderkläder.
  • Hem – hushållsartiklar och textilier.

Du kan hitta gant herr rea på vår hemsida till överkomliga priser! Vi säljer jeans, sneakers, shorts och mycket mer!

Skapelsens historia

Bernard Guntmeicher

irina_borodavko_1

1914 emigrerade Bernard Gantmacher från Ukraina till New York. Han gick sedan in i Columbia University där han studerade för att vara farmaceut. På nattskiftet arbetade Gantmeicher i en syverkstad på Lower East Side och gjorde skjortkrage. Här träffade han sin framtida fru Rose, en knapphåls- och knapphålsspecialist. År 1927 flyttade paret till New Haven, Connecticut. 1941 öppnade Bernard Guntmeicher sin egen verkstad och började tillsammans med sin fru att sy herrskjortor och leverera dem till amerikanska märken som Brooks Brothers, Manhattan-skjortor etc. För att säkerställa kvaliteten på sina produkter började Bernard markera bröstfickorna på skjortorna med G-logotypen. När man köpte skjortor styrdes många köpare av det broderade brevet och inte av namnet på butiken där de såldes.

Elliot och Marty Guntmeicher

Efter andra världskriget återvände sönerna till Bernard Gantmeicher, Elliot och Marti (Elliot, Marti Gantmacher) från militärtjänst. Bröderna gick med i familjeföretaget och grundade 1949 varumärket Gant of New Haven. Elliot och Marty presenterade sina kläder i Paul Steward-butiken på Madison Avenue. Varumärkets produkter har varit desamma – herrskjortor, men designen har förändrats något. Skjortor började produceras med en karaktäristisk vikning och ett knapphål på baksidan så att kläder kunde hängas på en krok. För att hålla kragen i form föreslog bröderna Gantmeikher att fästa den med knappar i skjortan. Denna metod för att skära kragen kallas ”knappen ned” (”fäst med en knapp”).

1959 bytte Elliot och Marty varumärket till Gant Shirtmakers. Samma år fick bröderna priset ”Eskie” från tidningen Esquire. De publicerade klädannonser i många kända publikationer, varav en var tidningen New York. Ursprungligen placerades färgannonser på en sida, sedan började de uppta en hel spridning.
I början av 1960-talet. Elliot och Marty skapade YALE C0-OP-linjen för Yale-studenter. Bröderna öppnade sin butik nära utbildningsinstitutionen. Butiken presenterade ett brett utbud av herrtröjor, polotröjor, byxor, tröjor, jackor och skor.

Nytt ledarskap. Utvidgning av sortimentet

1967 sålde bröderna Gantmeicher varumärket och de flesta butikerna stängdes. Under åren har olika amerikanska företag turats om som ägare, inklusive Phillips-Van Heusen Corporation.

1973 skapades Rugger-sportkläder för män under varumärket Gant.

I början av 1980-talet. Det svenska företaget Pyramid Sporstwear (Gant AB) har fått en licens att skapa kollektioner under varumärket Gant. Utbudet av herrlinjen har utvidgats avsevärt, under märket började de producera barnkläder, skor, parfymer, klockor och hushållsartiklar.

År 2004 skapades en serie damkläder.

Sedan 2006 har Gant-aktier noterats på Stockholmsbörsen. För det här året översteg den totala försäljningen av kläder och accessoarer producerade av märket 900 miljoner dollar.

irina_borodavko_2

2009 firade varumärket Gant 60-årsjubileet för grundandet. Samlingarna av alla linjer gjordes av den kreativa chefen för varumärket, Christopher Bastin, med hänsyn till uppfinningarna från bröderna Gantmeicher – skjortor med knapphål och veck, samt med en knappfäst krage. Etiketterna på skjortorna var graverade med adressen till butiken och staden som spelade en roll i utvecklingen av varumärket.

2011 öppnade Gant AB en Gant Campus-butik nära Yale University. YALE C0-OP-klädkollektionen för studenter vid denna utbildningsinstitution lanserades åter. Sedan 2011 har Christopher Bustin erbjudit 6 nya skjortor i 100% bomull i 16 färger varje säsong.

Gant av Michael Bastian

2010 skapades en serie herr- och damkläder Gant av Michael Bastian. Det utvecklas av den amerikanska designern Michael Bastian. Designern använder funktioner i street style, preppy och casual. Kollektionens färger är fyllda med en mängd olika färger – från dämpad kamel, svart, grå, khaki till ljusorange, röd, gul etc. Michael Bastian ägnar särskild uppmärksamhet åt tillbehör: halsdukar, handskar, fluga, slipsar, hattar, väskor, etc. Alla föremål i Gant by Michael Bastian-kollektionerna är fyllda med unika, livfulla utseende.

irina_borodavko_3

”Jag kan mycket tydligt se hur köparen av Gant by Michael Bastian-linjen ska vara. Välklädd, sportig och atletisk, öppensinnad men inte ytlig. Att arbeta med Gant gör det möjligt för mig att nå en bredare publik genom varumärkets globala exponering. ”
Michael Bastian

Varumärket presenterar kollektioner på New York Fashion Week. Christopher Bustin är creative director för alla Gant- och Rugger-linjer, och Michael Bastian utvecklar Gant by Michael Bastian-linjen. Gant AB äger över 400 butiker med ensamrätt. Varumärket finns representerat i 70 länder i världen. Under årens lopp utförde Gant-designers specialbeställningar för att skräddarsy kläder för kända personer: politiker Robert Francis Kennedy, författare och konstkritiker Susan Miller, FN-ambassadör, antropolog, etolog Jane Goodall, hedersmedlem i World Wildlife Society Matthias Klum, teamet av havsforskare Jean- Michel Cousteau.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *