Hur man tar bort ett konto på Instagram tillfälligt och för alltid. Steg för steg instruktioner

Det sociala nätverket Instagram är ett av de mest populära. Men ibland beslutar människor av någon anledning att radera sitt konto – tillfälligt eller permanent. Vi berättar hur du gör det rätt och om det är möjligt att ta bort din Instagram-profil från din telefon.

Fotoarkivering

Låt oss börja med alternativet när du inte vill ta bort hela sidan, men vill dölja några publikationer för alla. Att ta bort dem är inte nödvändigt. För att göra detta finns det en funktion ”Arkiv” i applikationen. Du väljer fotot du vill ta bort och klickar på de tre punkterna uppe till höger, i rullgardinsmenyn klickar du på ”Arkiv”. Nu är fotot inte synligt i din profil. Hon är själv kvar, såväl som kommentarer och gillar, men bara du kan se sådana publikationer.

Du kan själv titta på det här fotot när som helst. För att göra detta, i din profil måste du klicka på skylten i form av tre ränder uppe till höger och välj ”Arkiv” där. Applikationen visar alla arkiverade publikationer. Om du har aktiverat alternativet ”Spara historier till arkiv” har du två arkivar i arkivet – arkiverade berättelser och arkiverade publikationer, kan du växla från en till en annan genom att klicka på pilen längst upp.

Att återgå till publikationen till dess ursprungliga plats är också lätt. Vi går in i arkivet, öppnar fotot och genom att klicka på de tre punkterna i det övre högra hörnet väljer du ”Visa i profil”. Publikationen kommer tillbaka till sin ursprungliga plats.

Hur man tar bort ett konto i tid

Du kan tillfälligt inaktivera ditt Instagram-konto om du till exempel vill återgå till det sociala nätverket. I det här fallet kan du alltid återställa sidan senare. Att tillfälligt koppla bort ett konto är bara möjligt från webbläsaren, detta fungerar inte i applikationen.

Logga in på ditt konto på webbplatsen för att inaktivera kontot. Öppna din sida och klicka på ”Redigera profil” bredvid ditt smeknamn.

På sidan som öppnas bläddrar du ner och klickar på inskriptionen ”Tillfälligt blockera mitt konto” i det nedre högra hörnet.

Därefter måste du välja orsaken till blocket i listrutan och ange lösenordet för att bekräfta ditt val. Därefter döljs din Instagram-sida för alla användare.

Skillnaden från bara ett stängt konto är att du fortfarande kan hitta en sida som bara är öppen för vänner, även om dina publikationer inte är synliga för en tredjepartsanvändare. Dessutom kommer dina foton fortfarande att vara synliga för vänner. Ett tillfälligt blockerat konto är uteslutet från sökningen och det kan inte öppnas ens med direktlänk.

Om du efter en tid väljer att returnera sidan igen kan du göra det på samma plats – när du redigerar profilen.

Ta bort konto för alltid

Om du definitivt har bestämt att du inte kommer att använda ett socialt nätverk och att du inte behöver en sida kan du använda den slutliga radering av ditt konto. Observera att om du väljer det här alternativet kommer det inte att vara möjligt att återställa ditt konto. Du kommer inte heller att kunna registrera dig igen i sociala nätverk under samma namn. Alla publikationer, foton, videor, berättelser, prenumeranter, profilbeskrivningar – allt detta raderas permanent. Så glöm inte att spara allt du anser nödvändigt innan du tar bort.

Återigen är det bara möjligt att ta bort ett konto från en dator, detta alternativ tillhandahålls inte i telefonapplikationen – tydligen, för att inte ta bort kontot av misstag, finns det många fall när en person av misstag vidrörde skärmen på fel plats eller telefonen togs av ett litet barn.

Så du måste logga in på ditt konto på Instagram-webbplatsen och sedan gå till radersidan med den här länken . Det finns ingen väg ut ur denna funktion från din profil eller instagrams startsida.

Här måste du välja orsaken till att radera sidan från listrutan och bekräfta ditt lösenord. Beroende på det valda skälet kan Instagram erbjuda andra sätt att lösa problemet för att hålla användaren på webbplatsen. Om du har bestämt allt för dig själv väljer du vilken anledning som helst och klickar på den ljusröda knappen ”Radera mitt konto permanent.”

Informationskälla: https://poprey.com

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *