10 gratis faktureringslösningar för småföretag

Vad är faktureringsprogramvara?

Faktureringsprogram eller en fakturaapp är ett verktyg som kan automatisera ditt företags fakturering. Detta verktyg genererar en lista över tjänster och produkter tillsammans med deras respektive kostnader och skickar dem till dina kunder eller kunder som en faktura. Manuell fakturering är risk för fel. Ett enkelt fel i en faktura kan resultera i en stor förlust. Med den bästa faktureringsmjukvaran för småföretag kan du skapa och anpassa dina fakturor, hantera och behandla betalningar elektroniskt och generera rapporter som hjälper dig att spåra din ekonomi och övervaka fakturor utan krångel. En faktureringsprogramvara för småföretag kan till och med hjälpa dig att skicka en betalningspåminnelse till en kund för att få minnet.

Vilka är fördelarna med faktureringsprogram?

  • Spårar fakturor och betalningsstatus
  • Minskar uteblivna betalningar
  • Ökar ditt företags rykte
  • Förenklar redovisning och ekonomiprocesser
  • Skyddar känslig information från hackor

10 bästa gratis faktureringsmjukvarulösningar för småföretag

Bisway

Bisway är gratis faktureringsprogram som hjälper dig att bygga och skicka fakturor online och få betalt snabbare. Detta är ett ganska populärt program som har vunnit förtroende hos sina kunder inte bara i Sverige utan även i andra EU-länder, inklusive USA. Utvecklarnas policy är denna – applikationen kommer alltid att vara gratis. Och det finns många fördelar med detta, vi kommer att prata om några av dem nedan.

1) Först och främst är det värt att säga att du kommer att ha till ditt förfogande målen för CRM med ett kundregister.

2) Du får även tillgång till fullständig statistik, som i sin tur hjälper till att kontrollera alla processer.

3) Enkelt gränssnitt, hjälper dig att skapa fakturor på några minuter utan krångel

4) Du kan omedelbart skicka den genererade fakturan per post till din kund eller kund, eller spara den i PDF-format

Vinka

Wave är den bästa kostnadsfria fakturamjukvaran för allt-i-ett-fakturering för småföretag. Denna gratis faktureringsprogramvara låter dig hålla reda på dina betalningar, räkningar och utgifter. Du kan designa en professionell fakturamall för att ge ditt lilla företag en fördel. Med Wave kan du skapa och skicka fakturor till kunder på bara några sekunder, ställa in återkommande fakturering för återkommande kunder, acceptera betalningar online, se kundtransaktionshistorik, få kassaflödesinsikter och mer!

Paypal

Paypal är en mobilvänlig gratis fakturamjukvara. Du kan skapa och skicka fakturor på bara några minuter på vilken digital enhet som helst, spara onlinefakturamallar för snabb inmatning och automatisera betalningspåminnelser. Paypal är också känd som en betalningsport som behandlar kort- och bankbetalningar och accepterar betalningar från kunder runt om i världen. Med många okomplicerade verktyg att använda är det enkelt att skicka en professionell faktura med Paypal. Denna kostnadsfria fakturaapp har funnits i mer än 20 år!

Zoho faktura

Zoho Invoice är ett gratis fakturerings- och faktureringsprogram för småföretag som har mindre än fem kunder att fakturera. Zoho Invoice hanterar och övervakar effektivt dina fakturor medan du kopplar av. Detta verktyg är perfekt för tidsspårning, utgiftsspårning, fakturaspårning, skicka påminnelser, och viktigast av allt låter kunderna betala med kreditkort eller betalkort och banköverföringar. Tillsammans med en gratis fakturagenerator kommer Zoho Invoice med andra kostnadsfria generatorer som skattningsgenerator, inkomstskattekalkylator, kostnadsrapportgenerator, intäktsprognostör och SKU-generator. Zoho Invoice integreras sömlöst med sina egna produkter och även med Stripe, Paypal, Google Drive och Dropbox.

Nutcache

Perfekt för små företag, Nutcache är en annan gratis fakturaapp som ger kraften av fakturering och projektspårningsprogram i kombination. Du kan skapa, anpassa och övervaka obegränsade fakturor, fakturera ditt projekt, spåra försenade betalningar och få betalt snabbare. Om du har en återkommande faktura, automatisera den helt enkelt för att få betalt i tid. Deras gratisplan inkluderar maximalt 20 användare och 1 GB lagringsutrymme, vilket gör det till en perfekt fakturamjukvara för småföretag.

Invoicera

Invoicera är en programvara för onlinefakturering och fakturering som kan anpassas efter dina småföretags behov. Denna molnbaserade gratis faktureringsprogramvara automatiserar dina fakturor så att du kan fokusera på andra viktiga uppgifter för ditt företag. Du kan skicka betalningspåminnelser, hantera dina leverantörer, anpassa fakturalayouter för att få dem att se mer professionella ut och hantera fjärrteam med centraliserad datahantering.

QuickBooks

QuickBooks är gratis faktureringsprogram som låter dig få betalt snabbare. Denna allt-i-ett affärs- och banklösning fyller automatiskt i fakturor med kundinformation och schemalägger fakturor i förväg. Du kan skapa, skicka och spåra fakturor från vilken digital enhet som helst utan krångel. Du kan till och med ansluta Quickbooks till din bank för att kontrollera dagliga transaktioner. Om du är i detaljhandeln är denna gratis faktureringsprogramvara perfekt för dig.

Brightbook

Brightbook är ett helt gratis faktureringsprogram som gör fakturering extremt enkelt. Det fungerar också som bokföringsprogram som ger dig omedelbara insikter och låter dig importera kontoutdrag för att kontrollera dina dagliga transaktioner. Brightbook har en fleranvändarfunktion som ger selektiv åtkomst för extra säkerhet och integritet. 

Fakturagenerator

Om du inte har för många fakturor att skicka är Invoice Generator perfekt för dig. Du kan skapa och skicka fakturor till kunder och acceptera betalningar online utan att behöva skapa ett konto och logga in på denna fakturamjukvara. Allt du behöver göra är att skriva in din fakturainformation, sätta din logotyp och välja att visa skatt, frakt och rabattkostnader. Du kan till och med lägga till länkar till olika betalningsalternativ.

Fyrkant

Square är kanske mest känt för att acceptera POS- och onlinebetalningar. Denna fakturamjukvara fungerar med nästan vilken e-handelsplattform som helst. Du kan skicka en gratis Square-faktura och uppskattningar som du enkelt kan omvandla till fakturor. Du kommer också att kunna dela kontraktsmallar tillsammans med dina fakturor. Oavsett var du är, med Square Invoices gratis mobilapp spårar du obetalda och betalda fakturor från vilken digital enhet som helst.

Vi hoppas att du hittade vår sammanfattning av de bästa kostnadsfria fakturaapparna användbar i ditt sökande efter den bästa faktureringsmjukvaran för ditt lilla företag.

Signeasy erbjuder en lättanvänd och modern eSignatur-plattform för företag att signera, skicka och hantera dokument. Kan du också skicka dina fakturor för signaturer i Google Sheets? Undvik administrativa fel, minska friktionen och få betalt tidigare!

admin

Hej och välkommen till min blogg! Jag heter Melvin Lagerfelt, och jag är en passionerad svensk bloggare och nyhetsskapare, dedikerad till att hålla dig uppdaterad om de senaste trenderna och händelserna i Sverige och utanför. Jag är född och uppvuxen i fikans och mysiga vintrars vackra land, och jag har alltid hänförts av berättandets kraft och det skrivna ordets inverkan.

Ända sedan jag kan minnas har jag fascinerats av media- och kommunikationsvärlden, vilket i slutändan ledde till att jag tog en examen i journalistik. Efter avslutade studier bestämde jag mig för att använda mina färdigheter och kunskaper för att skapa en plattform där jag kunde dela engagerande, tankeväckande innehåll med en bredare publik.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *