Hur man väljer rätt möbler, användbara tips

Inredningen av en lägenhet bestämmer till stor del dess interiör. Hur väljer man rätt möbler malmö? Användbara tips för inredning av en ny lägenhet hjälper framtida nykomlingar att undvika hastiga beslut att köpa nya möbler (ofta dyra och opraktiska), som efter ett tag kanske vill bytas ut. Men möbler är en dyr egendom, och inte alla har råd att byta garderober och stolar lika ofta som garderobsprodukter.

Det första rådet om hur du väljer rätt möbler: ta dig tid att köpa nya möbler. Först måste du bestämma vad som verkligen är nödvändigt och användbart för dig i huset från sammansättningen av möbler, och först då fundera på vilken form, design och klädsel möblerna kommer att ha.

Rita en plan för din lägenhet på papper, till exempel på en skala från 1:20. På samma skala, rita och klipp ut sedan bilder från möbler som du vill ha i din nya lägenhet. Placera utskärningarna på den ritade planen för lägenheten med tanke på syftet med möblerna och deras korrespondens med zonerna i lägenhetsutrymmet. Det är bättre att ta fram flera alternativ för placering av möbler och välja det bästa alternativet.

Tips två : Försök att klara dig utan onödiga möbler. Av erfarenheterna från designers följer det att för en optimalt mättad interiör, koefficienten för ”överbeläggning” (det vill säga förhållandet mellan möblens yta och rumets totala yta) för ett vardagsrum eller vardagsrum i en enrumslägenhet bör inte överstiga 0,35, för ett sovrum – 0, 45.

Hur väljer man rätt möbler? Möbler ska vara användbara, bekväma och skapa bekväma levnadsvillkor bredvid. Först då väljer du möbler efter typ av design, form, färg, klädsel. Det viktigaste är användarvänligheten för möblerna.

Du kanske håller med om att dyra mörka polerade möbler inte alltid motiverar deras svårighetsgrad och ”pomp”, eftersom det kräver konstant vård, är rädd för fukt, beröring av heta föremål. Glittrande ytor skapar många reflektioner som tröttnar på ögonen och ger ett element av ångest i hemmets övergripande interiör. Husets värdinna, med en konstant trasa i handen, som torkar de polerade ytorna, åtnjuter knappt den gnistrande utsikten över de graciösa blanka ytorna och från möbelvärdinnan blir hon hennes tjänare. Bristen på vardaglig, ekonomisk rationalitet i sådana möbler upphäver dess ovillkorliga externa fördelar. Vilken typ av möbler att välja? Vackra möbler som passar in i interiören, bekväma, praktiska, rationella.

Möbel- och sängklädsel är ett av huvudkriterierna när du väljer soffor, fåtöljer och stolar; och det huvudsakliga kravet på klädsel är återigen bekvämlighet och användbarhet. Vårt råd: du bör välja ett material som matchar det övergripande färgschemat för rumsdesignen; samtidigt bör det inte kräva otroliga ansträngningar och ta mycket tid att ta hand om möbler.

När du flyttar till ett nytt hus eller lägenhet tar du med dig dina gamla familjetraditioner, inklusive traditioner inom inredningsdesign. Släpp gamla stereotyper. Tänk på komfort, rationalitet, bekvämlighet, hygien och skötsel av dina möbler. Dessa är komponenterna i begreppet ”komfort”. Din nya lägenhet kommer bara att vara vacker och bekväm om inredningen omformas.

Även i en gammal lägenhet, utan att byta ut möbler, kan du skapa en helt ny inredningsstil. Det finns många alternativ: detta är en omläggning av möbler och förändring av möbler (inte nödvändigtvis radikala), inköp av utbytbara överdrag för möbelklädsel, så att du med jämna mellanrum kan ändra interiörens övergripande utseende. Och naturligtvis, tänk på vad du kan dela med dig utan ånger.

Ett annat användbart tips : möbler ska vara i harmoni med lägenhetens layout, närvaron och placeringen av inbyggd utrustning, passa in i det övergripande färgschemat i hemmet. Den moderna interiören innebär användning av dekorativa tyger, modern tapet, dekorativt glas, keramik, tryck i utformningen av rum.

Alla kan göra sitt hem vackert och bekvämt. Och detta kräver kreativitet och uppfinningsrikedom. Därför bör våra råd inte tas som ett dogm, utan som ett exempel på den ”rätta” inställningen till problemet att välja möbler. Tänk och skapa självständigt en ny inredning för ditt hem.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *