Hur man väljer rätt möbel för en lägenhet

När renoveringen är över är det dags att börja sätta upp lägenheten. Detta är en utmanande och kostsam uppgift. Därför måste valet av möbler hanteras noggrant och seriöst.

Efter att ha bestämt dig för att byta alla möbler såg du förmodligen redan efter nya alternativ.

Det är svårare om det beslutas att lämna en del av inredningen. Då kommer det att bli nödvändigt att komplettera husets inre och leta efter de mest kompatibla nya lösningarna. Kontrollera billiga möbler online på vår webbplats.

Vad man ska fokusera på när man köper

Du bör alltid komma ihåg att möbler köps under en lång period. Därför kan brådska i den här frågan bli dyrt.

Du behöver bara gå till köpcentret efter att du har beaktat alla dina förväntningar från den framtida interiören, bland vilka de viktigaste är:

 • stil;
 • färgspektrum;
 • funktionalitet för varje objekt.

Bestäm omedelbart vilken stil du vill inreda varje rum. Utifrån detta, välj möbler, vare sig det är en uppsättning, en uppsättning eller enskilda föremål.

Färgschemat på klädseln bör inte vara oförenligt med färgen på väggarna i rummet, golvet eller gardinerna.

Funktionalitet är också viktigt, särskilt om boytan är liten. Här ska varje möbel användas så effektivt som möjligt.

Möbler ska matcha inredningsstilen. Köpt i förväg kan det ge dissonans till det övergripande konceptet för den framtida interiören. Därför måste du först välja en stil och beställa ett designprojekt. Och sluta sedan ett nyckelfärdigt reparationsavtal med ett pålitligt företag. Då kommer alla designidéer att förverkligas helt exakt. Och du kommer att hinna tänka noga över valet av möbler som passar perfekt in i de renoverade lokalerna.

Det finns flera regler som kan underlätta dina val:

 1. Möblernas utseende. Om du inte är intresserad av det eller uppriktigt sagt inte gillar det, ska du inte slösa tid på att överväga detta alternativ.
 2. Om du gillar möblerna externt måste du överväga dess funktion utifrån din specifika situation.Till exempel, om lägenheten är stor och du planerar att köpa flera garderober, kan du inte riktigt hitta fel med volymen för varje separat förvaring av saker.
 3. Om lägenheten är liten och det finns många saker, så ska allt gå in i en garderob. Så ta reda på om du kan passa allt du behöver i just den här garderoben. Se hur många hyllor, lådor det finns, om det finns mezzaninpartier.Tillgång till lagrade föremål måste vara gratis. Om du har problem med gamla möbler, överväg de strukturella bristerna som ledde till dem.
 4. Nästa viktiga krav är möblernas kvalitet. Ta reda på vilka material som användes för att göra det.Om du har råd med naturligt trä är detta det bästa alternativet både när det gäller skönhet och miljövänlighet.Om medlen är begränsade, titta närmare på möbler av MDF eller spånskiva. Det är ganska överkomligt och av tillfredsställande kvalitet.
 5. Möbelbeslag. Även om du köper möbler som inte är för dyra, ska beslagen vara av hög kvalitet. Hela strukturens funktion beror på den.På den ryska marknaden finns tillbehör tillverkade i Kina, Tyskland, Polen och Italien. Europeiska produkter är mer pålitliga.
 6. Pris – denna fråga måste avgöras i förväg. Dina val är mycket beroende av din budget.Det är bra om du inte kan tänka på pengar och köpa någon inredning. Även om så inte är fallet är det värt att göra lite research först genom att besöka olika köpcentrum. Titta på katalogerna som erbjuds där, för allt visas aldrig på handelsgolvet. Kanske hittar du det alternativ du vill ha till ett lägre pris.

Vad mer är värt att fokusera på

Det spelar ingen roll om du själv hämtar möblerna från lagret eller tar med dig hem, var uppmärksam på följande:

 • luktar det av fukt (särskilt stoppade möbler) eller avger det en skarp lukt av lack;
 • hur snyggt klädseln sys, sticker fyllmedlet ut någonstans;
 • om det finns chips, sprickor, bubblor på ytan av möbelfasader;
 • om alla kanter är klara med faner;
 • passar dörrarna bra, finns det snedvridningar;
 • om möblerna knarrar eller svajar under installationen.

Erfarenhetsmekanismer och tillbehör:

 • mekanismer ska inte fastna – dörrarna öppnas och stängs enkelt, soffan kan enkelt fällas ut och monteras;
 • om det finns rullstyrningar bör lådorna glida ut lätt och tyst.

Om du köper prefabricerade möbler accepterar du inte arbetet utan att utvärdera kvaliteten på monteringen av hantverkare från det säljande företaget.

Stolar, sängar och soffor omfattas av obligatoriska ”tester”. Sitt på dem och till och med lägga dig ner – så kommer du att förstå om de kommer att vara bekväma för dig och dina familjemedlemmar personligen.

Några fler tips

Du ska inte köpa alla möbler som verkar absolut nödvändiga på en gång. Köp något du inte kan göra utan först. Ordna och till och med ordna saker. Lev ditt normala liv ett tag. Fundera på om du upplever några olägenheter i hushållet.

Efter det kommer det att bli klart om du behöver köpa något annat. Kanske blir du nöjd med den inredning som redan har tagit form. Om inte, kan du senare köpa saknade föremål och tillbehör utan brådska och njuta av processen.

Det är värre när så mycket har köpts att det blir svårt att röra sig fritt runt lägenheten.

Glöm inte att valet av möbler direkt beror på renoveringen. Om du beställer en omfattande lägenhetsrenovering från ett pålitligt företag (anpassa väggar, golv och tak, avsluta alla ytor och hörn, göra kommunikationer av hög kvalitet etc.), kommer möblerna att se mycket bättre ut och det blir lättare att välja den.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *