Hur man väljer en sängstorlek för två

I modern möbelproduktion presenteras ett stort urval av sängar och sovsystem. I den här artikeln kommer vi att prata om huvudkomponenterna i valet och ge rekommendationer om hur man väljer storleken på en säng för två. Du har bestämt dig för att köpa och den första frågan är: ”Hur väljer man storleken på sängen?”

Hur man väljer en sängstorlek

 • Enkelsängar  – sängens bredd varierar från 70 till 90 cm Sådana modeller är lämpliga för barn och vuxna.
 • En och en halv säng  – 110 och 120 cm bred är perfekt för stora människor, eller om du är van att sova som en stjärna på två kuddar.
 • Dubbelsängar  – den optimala bredden på en säng: 140, 160, 180 och 200 cm. Beroende på kroppsbyggnad, möjligheterna med bostadsyta, kan du välja vilka mått som helst som passar dig.

Det är mycket viktigt att komma ihåg att i dimensionella rutnät skrivs som regel sängens dimensioner, inte sängen! De totala volymerna för hela strukturen skrivs separat på diagrammen eller i produktbeskrivningen, och detta måste beaktas, eftersom ditt köp, med en begränsad bild av rummet, kanske helt enkelt inte passar (till exempel inte gå in avståndet mellan byrå och garderob). Sängmått, vanligtvis + 8-12 cm på längden och + 5-12 cm på sängens bredd (madrassstorlek).

Sängstorlek för två

Sängens längd (som själva madrassen) anses vara standard – 190 och 200 cm Det är optimalt att längden på sovplatsen är: din längd + 30 cm. Då kan du enkelt få plats med en voluminös kudde och sova mycket bekvämt. Om din längd antyder att längden på sängen är 210, 220 och 230 cm – det är okej. Nästan alla tillverkare producerar icke-standardprodukter.

Valet av bredd när det kommer till en säng för två är övervägande en viktig faktor, eftersom om det inte finns tillräckligt med utrymme blir det extremt obehagligt att sova tillsammans. Vi erbjuder följande system för att välja storlek på en säng för två, baserat på partnerns vikt:

 • Ungefär lika vikt av partners upp till 70 kg  – med lätt belastning skulle det bästa valet vara en dubbelsäng 140-160 cm bred.
 • Ungefär lika vikt av partners  upp till 100 kg  – med medelstor belastning skulle det bästa valet vara en dubbelsäng  160-180 cm bred.
 • Ungefär lika vikt av partners  över 100 kg  – vid hög belastning skulle det bästa valet vara en dubbelsäng  säng 180×200.
 • Om sliprarna är en stor man och en bräcklig tjej, eller vice versa, var uppmärksam på de klassiska sängstorlekarna 160-180 cm breda.

för att se till att sängen är rätt storlek för dig, lägg dig bredvid dig och sprid isär armbågarna. Om ni inte stör varandra – det här är din storlek!

Användbara råd om storlek    

Om rummets dimensioner är begränsade och varje centimeter räknas, finns det flera rekommendationer om hur man väljer en säng i storlek för två, vilket sparar utrymme så mycket som möjligt:

 1. Välj sängar med tunn rygg och utan fotbräda (sådana modeller görs vanligtvis nästan till madrassens bredd och längd, högst +5 cm till längden och bredden);
 2. Säng – podium: sådana modeller är en ram (gjord av spånskiva, MDF, massivt trä, etc.), trimmad med läder eller tyg, med eller utan ben. Sådana modeller sparar perfekt utrymme, eftersom de praktiskt taget duplicerar madrassens dimensioner;
 3. Sängar med lyftmekanismer och lådor gör designen mobil och ergonomisk, så att du kan förvara sängkläder, kuddar, filtar etc. i den;
 4. Använd endast den ortopediska basen. Genom att lägga en ortopedisk madrass på strukturen får du en fullfjädrad sovplats med otroliga utrymmesbesparingar i sovrummet (dessutom kan sådana produkter avsevärt spara din budget).

Att skapa mys i sovrummet och harmoniskt ”passa in” sängen i inredningen är lättare än du tror. Möbeltillverkare erbjuder ett brett utbud av texturer, ytbehandlingar och färger, former och mönster. I vår webbutik kan du beställa en icke-standardsäng (enligt din ritning). Om du har några frågor – ring oss!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *