Att välja dubbelsäng: vanliga misstag och viktiga punkter

Denna artikel hjälper dig att välja en bra bekväm dubbelsäng och undviker problem senare. Tillsammans med dig kommer vi att analysera de vanliga misstagen som varannan köpare gör när de köper. Du kommer att lära dig vad du faktiskt bör vara uppmärksam på, vad som bestämmer sängens komfort och produktens tillförlitlighet.

hur man väljer en dubbelsäng

Hur väljer jag en dubbelsäng?

Låt oss först klargöra några punkter:

  • Sängens huvudkomponenter: ytterlåda och bas. Huvudgavel och fotgavel kan också gå separat. Vissa säljare, som försöker attrahera så många köpare som möjligt, bestämmer priset endast för lådan. Och bara när du gör ett köp blir den verkliga kostnaden tydlig – mycket högre än den som du lockades med.
  • Siffrorna 180 x 200 eller säng 140×200 i titeln anger madrassens storlek i centimeter. Produktens längd och bredd är faktiskt större och anges separat.

Fullständig klarhet

Säljaren är skyldig att tillhandahålla detaljerad information om produkten: utrustning, mått och vilken storlek madrassen behöver. Kontrollera att alla artiklar du behöver ingår i priset.

Bekväm storlek för två

Den optimala bredden på sängen, när den är bekväm för båda makarna är 160 cm, är detta standarden. Det finns tillräckligt med utrymme för alla att sitta bekvämt och inte störa den andra. Smala och unga makar kan begränsa sig till en lastbil (140 cm), och för fulla är det bättre att ta en bredare modell (från 180 cm).

Stiftelsens tillförlitlighet

Hur länge sängen kommer att hålla beror på det. Mästare i styrka och hållbarhet – ortopedisk bas. Detta är en metallram med tvärgående lameller, som också kallas vallar, lameller eller latoflexer. Det finns ingen risk för att själva ramen går sönder och lameller som går ur drift kan enkelt bytas ut. Designen tål tung belastning från 200 kg per kaj. Ytterligare ett plus: gallret ger nödvändig ventilation av madrassen och ökar livslängden.

Fördelarna med lyftmekanismen

Lyftbasen vid sängen är en livräddare för ett litet sovrum. På grund av frånvaron av lådor sparar det betydligt det knappa området i rummet. Gör att du kan organisera ett rymligt förvaringsutrymme under sängen och befriar dig från den obligatoriska installationen av ett skåp.

lyftsäng

Madrassen är en garanti för komfort

Sovsängens komfort beror direkt på madrassen. Vi har redan jämfört tre typer av madrasser, letat efter det bästa alternativet och kommit fram till hur man kan spara pengar. 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *