8 vanliga misstag vid beställning och montering av kök från IKEA

Spara på mätaren, leverans och försök montera ikea kök ensam – vi analyserar dessa och andra misstag så att du inte gör dem.

Vägra mätningar.

En uppmätt plan för att planera ett kök är en mycket viktig punkt som inte bör missas. Annars finns det risk för att helt enkelt inte passa in i kökets storlek eller få problem med tillgång till uttag, då blir det omöjligt att ansluta utrustningen. Du kan göra mätningar själv, men det är fortfarande bättre att kontakta en specialist. Dessutom dras betalningen för tjänsterna från en IKEA-mätare sedan av från det belopp du betalar för köket. Det visar sig att den här tjänsten inte kommer att kosta något, och mätplanen kommer att finnas med dig för alltid. 

Spara på frakten

Beroende på avståndet till ditt hem från IKEA-varuhuset är kostnaden för leverans olika. Köksskåp och tilläggsmoduler levereras omonterade. Det är dussintals lådor i olika storlekar som kanske helt enkelt inte får plats i en vanlig personbil. Därför är det ganska rationellt att beställa leverans till dörren och inte lida av lastningen av många lådor. 

Kontrollera inte produktlistan

Eftersom  IKEAs kök  levereras omonterade är det värt att kontrollera förekomsten av även de minsta komponenterna, ner till handtagen. När du beställer ett kök får du en lista med en komplett uppsättning varor, och ett kvitto bifogas efter betalning i kassan. Enligt denna lista och kontrollera hela uppsättningen i närvaro av kurirer. 

Köp allt på IKEA

Ner till tekniken. IKEA hushållsapparater levereras av Electrolux och Whirpool, det finns ingen anledning att ifrågasätta deras kvalitet. Men priserna i specialiserade hushållsapparater och stormarknader är ofta lägre. Så om du har en budget, ta en titt på vitvarorna i andra butiker. Även om deras installation av en IKEA-mästare är dyrare än installationen av hushållsapparater köpta från ett svenskt märke. 

Läs instruktionerna noggrant 

Att montera IKEA-möbler är Lego för vuxna, som rutinerade montörer gärna skämtar. Sysselsättningen är verkligen inte lätt, särskilt om det är stora möbler. Ta därför ärendet med allt ansvar och läs först instruktionerna, gärna mer än en gång. 

agera ensam

Instruktionerna säger att monteringen kräver arbete av två personer, och detta är inte förgäves. Det är lätt att montera en bokhylla eller ett bord ensam, även en byrå är redan svår att hantera, för att inte tala om köket. Skåpen är tunga, de kräver precision i installationen och åtminstone kommer partnern att hålla i ramarna och berätta om lådan är jämnt hängd eller inte. 

Packa upp möblerna och lägg dem på det bara golvet

Köksskåp  och KEA  är tillverkade av MDF eller Medium Density Fiberboard och är känsliga för flisning och repor. Därför, om du samlar dem själv, lägg modulerna inte på ett bart kakelgolv, lägg ett lakan eller en matta. Och se till att samlarna gör detsamma. 

Installera den nedre raden av skåp först

Börja från den översta raden. De är lättare att hänga när det finns ledigt utrymme under, annars måste du kringgå de nedre skåpen och uthärda besväret. 

Kontrollera inte uppsamlarens arbete

Om du har kontaktat en IKEA-montör (även om de anlitar en tredje part), se till att kontrollera deras arbete. Se till att inspektera varje dörr, kontrollera mixeranslutningen, sätt på hushållsapparater. Om det finns någon brist, berätta om det på plats, annars måste du vänta på ett andra besök och slösa bort din tid. 

admin

Hej och välkommen till min blogg! Jag heter Melvin Lagerfelt, och jag är en passionerad svensk bloggare och nyhetsskapare, dedikerad till att hålla dig uppdaterad om de senaste trenderna och händelserna i Sverige och utanför. Jag är född och uppvuxen i fikans och mysiga vintrars vackra land, och jag har alltid hänförts av berättandets kraft och det skrivna ordets inverkan.

Ända sedan jag kan minnas har jag fascinerats av media- och kommunikationsvärlden, vilket i slutändan ledde till att jag tog en examen i journalistik. Efter avslutade studier bestämde jag mig för att använda mina färdigheter och kunskaper för att skapa en plattform där jag kunde dela engagerande, tankeväckande innehåll med en bredare publik.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *