Antalet diagnostiserade fall av coronavirus har ökat markant i Estland

Upp till 109 fall

68 laboratorier infekterade med coronavirus upptäcktes i laboratorier på fredag, vilket innebär att 109 fall av sjukdomen idag har diagnostiserats i Estland, rapporterar republikens hälsodepartement på lördag, skriver Interfax-Ukraina.

På fredag ​​kväll beräknades antalet infekterade till 79.

Alla smittade är på hembehandling. Den första iranska infekterade, permanent bosatt i Estland, var den enda som inkom till sjukhuset för infektionssjukdomar, men han har redan utskrivits, hans hälsotillstånd är normalt.

Sedan 31 januari har 843 COVID-19-tester genomförts. Om tidigare bara ett laboratorium från hälsoavdelningen genomförde forskningen, är nu ytterligare två laboratorier involverade i detta arbete.

Som ordföranden för krisekommissionen, premiärminister Juri Ratas, sade på fredag, om tidigare smittade människor smittades främst utomlands, började koronaviruset denna vecka spridas aktivt i staten. Dessutom täcker geografin av sjukdomen nu inte bara Tallinn utan också många län.

Antalet fall i Estland överstiger också betydligt förekomsten av koronavirus i de närliggande baltiska länderna – Lettland och Litauen.

På grund av den stora spridningen av coronavirus tillkännagav regeringen på fredag ​​införandet av en nödsituation i landet.

Som tidigare rapporterats införs ett  nödsituation i Estland .

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *