Hur man väljer en säng: 5 viktiga punkter

Hälsosam sömn är en av de viktigaste komponenterna i någon persons liv. Är du inte säker på vilken säng du ska välja? Eller hur man köper rätt madrass och inte gör ett misstag med ramen? Vår artikel hjälper dig att göra rätt val.

Att välja säng är kanske den viktigaste delen av att dekorera alla sovrum. När allt kommer omkring är det en person som tillbringar en tredjedel av sitt liv, och de som gillar att sova, och ännu mer. Så när du köper en säng bestämmer du hur din dröm kommer att se ut. Och om han blir stark och frisk beror bara på riktigheten i ditt beslut.

Bestäm storlek och form

När du väljer en längd är det viktigaste att fokusera på din längd eller höjden på din betydande annan, om den är större. Minsta takhöjd bör vara minst 10 centimeter, men mer är önskvärt för maximal komfort.

När det gäller sängens bredd räcker det att ligga på den och slänga händerna bakom huvudet och räta ut armbågarna. Om du har tillräckligt med utrymme i din sida är sängen rätt för dig. Om inte, bör andra alternativ övervägas.

När det gäller formen kan vi säga att det mest rationella valet skulle vara till förmån för en standardrektangel. Men om du jagar sofistikerad originalitet och vill ha en rund, oval, välvd eller till och med hjärtformad säng, är du dömd att möta oundvikliga svårigheter. Det tar inte bara mer plats, utan även sängkläder måste sys på beställning. Glöm inte urvalet av filtar och filtar.

Undersöker ramen

Det finns två grundläggande typer av ramar: med två stödryggar och två sidopaneler, eller med fyra sidopaneler och ryggar där benen eller podiet sticker ut som stöd. Man tror att ramar med ben är mindre hållbara, men om monteringen görs med hög kvalitet spelar det ingen roll vilket alternativ du väljer, det kommer att tjäna dig länge.

Vår åsikt:

– De mest pålitliga och hållbara ramarna är gjorda av massivt trä och metall. Smidda föremål ser väldigt elegant ut. Flätade alternativ visade sig också bra. När det gäller de kortlivade men billiga alternativen är de gjorda av MDF och fiberboard. Chipboard-ramar anses vara de mest opålitliga och spröda. Glöm inte att i interiören är det alltid coolt att se ut exklusiva möbler, till exempel något liknande kan du hitta i butiken www.excluzive.se.

Vi väljer basen

Ofta består basen av en ram på vilken flexibla lameller placeras. Ju fler lameller desto starkare är basen. Det borde finnas minst 15 av dem i en vanlig enkelsäng. Det finns också alternativ med fjädrar och metallstänger, men de anses vara sämre än modeller med lameller i ortopediska egenskaper.

Med tanke på basen bör du vara uppmärksam på vad som kommer att ligga under den. Du kan välja den klassiska versionen, där det inte finns något under den, då kommer madrassen att vara väl ventilerad, vilket är viktigt. Men om du vill spara utrymme är en lyftbotten med dolda fack eller en bas med lådor bra alternativ.

Välja madrass

Även bland experter finns det blandade åsikter om madrasser. Vissa är för flerskiktsalternativ utan fjädrar, medan andra är mer benägna mot kombinerade fjädermodeller. Vissa människor gillar hårt och andra gillar mjukt. Därför är det här bättre att lita på dig själv och dina känslor.

Kom bara till salongen och tveka inte att ligga ner i minst fem minuter på de madrasser du gillar i din vanliga sovposition innan du köper. Tror du att det kommer att se löjligt utifrån? Inte alls! Det blir löjligt att komma hem och, efter att ha testat madrassen i dina egna väggar, förstår att du inte gillar den. Men denna varukategori är inte längre föremål för retur och byte. Se därför till att kontrollera igen med sängens storlek så att du inte räknar fel.

Vår åsikt:

– Glöm inte bort. Under de första tre månaderna rekommenderas att du vänder madrassen minst en gång i veckan, och därefter – en gång per säsong. Detta förlänger madrassens livslängd och hjälper den att hålla sin ursprungliga form längre.

På en anteckning!

  1. Mycket ofta säljs sängen redan komplett med en madrass, men den är inte alltid av god kvalitet. Så det är bättre att köpa
    madrassen separat eller välja sängen som levereras med den ortopediska madrassmodellen.
  2. Om ditt sovrum inte har tillräckligt med utrymme, titta närmare på konvertibla sängar, detta hjälper till att spara värdefullt golvutrymme och utnyttja hela utrymmet optimalt.
  3. När du köper en säng är det viktigt att vara uppmärksam på dess höjd. För äldre är det lämpligt att köpa högre alternativ. Men låga modeller är ganska lämpliga för ungdomar.
  4. För sovrum i stilar som minimalism, högteknologiska och orientaliska motiv, skulle det vara mest lämpligt att välja en säng med låg plattform.
  5. Skimp inte på ett så viktigt köp, för många experter är överens om att orsaken till nästan alla sjukdomar som är förknippade med ryggen är en obekväm säng.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *