Lån med svag kreditvärdighet utan UC

För den som har en bra kreditvärdighet och anses vara kapabel att betala tillbaka de lånade pengarna till långivaren i tid krävs det numera bara några få klickar genom nätets djungel och så har man fixat både ansökan för lån och slutfört själva låneprocessen. 

Så enkelt är det tyvärr inte om du vill få ett lån med svag kreditvärdighet utan UC och behöver låna direkt. Ofta finns det ett maxbelopp för summan du kan få låna om du ska ta lån utan UC, och din ränta kan bli betydligt högre om UC visar att du har en svag kreditvärdighet. Läs vidare för mer information om lån med svag kreditvärdighet utan UC och hur du kan maximera dina chanser till att få ett bra lån trots begränsningarna. Att ta lån med svag kreditvärdighet utan UC är inte längre omöjligt!

Vad innebär lån med svag kreditvärdighet?

För att kunna hitta passande lösningar för dig som behöver låna trots dålig kreditvärdighet måste vi först etablera orsakerna och problemen som ligger bakom svag kreditvärdighet. Själva begreppet kreditvärdighet används som ett mått som uppskattar en persons förmåga att betala tillbaka ett lån. Din kreditvärdighet och sammanfattning av UC hänger på många olika aspekter av din ekonomi, både nuvarande fakta och tidigare data om hur många förfrågningar du haft och så vidare. 

Till exempel kan det handla om följande saker:

  • Din inkomst
  • Din livssituation
  • Din historia med lån
  • Dina befintliga lån och krediter
  • Betalningsanmärkningar och skulder hos Kronofogden
  • Hur många förfrågningar du har

Som man kan ana får du låg kreditvärdighet om du har för många betalningar att ta hand om och inte tillräckligt med pengar för att göra det, samt om din ekonomi i sin helhet känns instabil. Som exempel kan låg inkomst vara något som förhindrar dig från att ta ett lån, eller i alla fall ett lån med högre belopp. Istället tvingas du ta ett lån med svag kreditvärdighet utan UC.

Din kreditvärdighet räknas ut genom en kreditupplysning där information om din ekonomiska situation har samlats. Denna kreditupplysning görs ofta hos UC (Upplysningscentralen), som tidigare ägdes av de svenska storbankerna och därav har UC blivit Sveriges största kreditupplysningsföretag och används flitigt av bankerna när du ansöker om att få låna. Dock behöver man inte göra en kreditupplysning hos UC, utan det finns lån man kan ta med en kreditupplysning från någon annan upplysningsföretag, lån med svag kreditvärdighet utan UC. Många som tar sms- eller snabblån vill helst ta det utan upplysning från UC, då många UC kreditupplysningar under en kortare period kan också resultera i svag kreditvärdighet, vilket kan vara dåligt om man sedan behöver ansöka om ett mer seriöst lån hos, till exempel, en bank.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *