Lån med betalningsanmärkning

Det kan verka vara lite svårt att få ett lån med betalningsanmärkning, men det är absolut möjligt att göra. Misstag händer alla och det är lätt hänt att man missar någon räkning och får en betalningsanmärkning eller två. Lyckligtvis betyder inte det nödvändigtvis att man inte kan få ett bra lån trots att man fått en betalningsanmärkning. Läs mer om hur du kan få lån trots betalningsanmärkning här nedan!

Vad är en betalningsanmärkning?

En betalningsanmärkning är en anmärkning om en skuld, räkning eller en faktura som inte betalats i tid, och därmed finns registrerad hos UC(Upplysningscentralen). Vanligtvis ligger en betalningsanmärkning kvar i ditt register i tre år och påverkar din kreditvärdighet negativt, vilket i sin tur gör att det kan vara svårare för dig att få ett lån. För att undvika betalningsanmärkningar i första hand är det viktigt att du håller noga koll på att dina räkningar blir betalade i tid, och om du inte kan betala tillbaka hela skulden i tid att du kontaktar den du är skyldig pengar och ber om en förlängningstid. 

Hur får man lån med betalningsanmärkning?

När du ansöker genom Moni365 så får du se olika långivare som erbjuder de bästa räntorna för just din ekonomiska situation. För att kunna få låna måste du uppfylla grundkraven som är gemensamma för en stor del långivare. Det innefattar en tillräckligt stor och stabil inkomst, att du är minst 18 år gammal, samt att du är skuldfri och har inga skulder hos Kronofogden (detta innebär noll skuldsaldo hos Kronofogden). Ju bättre resten av din ekonomi är, desto mer alternativ med bättre räntor kommer finnas för dig trots betalningsanmärkningar. För alla olika typer av lån så stärker det även din ansökan om du tar med en medsökande, samt om du väljer att ansöka om att samla dina befintliga lån till ett större lån.

Skuldsanering och lån med betalningsanmärkning

En skuldsanering är ett verktyg som du kan använda om du inte kan betala tillbaka hela skulden eller skulder som du har. Inom en viss tidsram kan du göra just detta – betala tillbaka hela skulden med hjälp av skuldsanering. Denna möjlighet kan du ansöka om hos Kronofogden. När saneringen av dina skulder är genomförd är alla de pengar du från början var skyldig återbetalade. På så sätt kan du “börja om” med bara en betalningsanmärkning och få en ny chans till att skapa en hållbar ekonomi, men framför allt må bättre psykiskt, då många upplever en känsla av lättnad när de äntligen lyckats bli skuldfria igen.

Blir du beviljad skuldsanering betyder det att Kronofogden har godkänt din ansökan. De ska även ange hur mycket pengar du ska betala varje månad och under hur lång tidsperiod du ska göra det för att kunna betala tillbaka hela skulden. Tidsramen för betalande får inte överstiga fem år.  Då skuldsanering har det ädla målet att återställa din ekonomiska situation är det självklart att du inte får samla på dig nya skulder eller betalningsanmärkning.

En stor fördel för dig som har det riktigt tufft och redan lever på existensminimum är att det finns även möjlighet att få beslut utan betalningsplan, vilket innebär att du behöver inte betala något alls på dina skulder, utan Kronofogden ser till att lösa situationen genom att använda egna resurser.

Trots att skuldsanering i det stora hela hjälper dig att städa din ekonomi och förebygga framtida betalningsanmärkningar, så är faktumet som sådan att när skuldsaneringen inleds får du faktiskt en betalningsanmärkning som stannar kvar i fem års tid om du ansökt som privatperson.

admin

Hej och välkommen till min blogg! Jag heter Melvin Lagerfelt, och jag är en passionerad svensk bloggare och nyhetsskapare, dedikerad till att hålla dig uppdaterad om de senaste trenderna och händelserna i Sverige och utanför. Jag är född och uppvuxen i fikans och mysiga vintrars vackra land, och jag har alltid hänförts av berättandets kraft och det skrivna ordets inverkan.

Ända sedan jag kan minnas har jag fascinerats av media- och kommunikationsvärlden, vilket i slutändan ledde till att jag tog en examen i journalistik. Efter avslutade studier bestämde jag mig för att använda mina färdigheter och kunskaper för att skapa en plattform där jag kunde dela engagerande, tankeväckande innehåll med en bredare publik.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *