Hur lön till arbetsdagar fungerar

Lön till lön är kortfristiga lån som ofta används för att komma igenom en grov plats. Det finns emellertid mycket få situationer där dessa lån faktiskt hamnar till hjälp. Innan du använder en, se till att du förstår kostnader och risker.

Lite pengar för en stor huvudvärk

Oftast är lön för lån inte högst några hundra dollar och måste betalas tillbaka inom ett par veckor. För att få ett avlöningsdagslån skriver du vanligtvis en check för det belopp du lånar plus en avgift. Du kan lämna checken hos långivaren och de betalar in den när du är redo att återbetala.

Om du inte kan återbetala ditt lön när det förfaller kan du ibland rulla det så att lånet förlängs. Du behöver inte återbetala det, men avgifterna fortsätter att samlas. Vissa stater reglerar rollovers genom att förbjuda dem eller begränsa antalet gånger du kan förnya. Innan du tar ett lönedagslån är det viktigt att granska lagarna i staten där du bor.

I allmänhet är avlöningsdagslån betydligt dyrare än traditionella lån. Du kan i slutändan betala en årlig procentsats ( APR ) som överstiger 100 procent flera gånger över. Till exempel kan du betala en avgift på 20 $ för att låna 100 $ under två veckor. Beroende på alla villkor beräknas det till en APR på mer än 500 procent. Du kan också använda funktionen sms lån, att få snabba pengar.

Inga kreditkontrolllån

Betalningsdagslån marknadsförs ibland som inga kreditkontrolllån. Du behöver inte bra kreditpoäng eller till och med en kredithistoria, och att få godkänt är lätt i förhållande till mer traditionella lån. Som ett resultat är de populära bland människor som har ekonomiska svårigheter.

Fallgropar av lön med lånedagar

Den huvudsakliga fallgropen med avlöningsdagslån är deras kostnader. På grund av extremt höga avgifter hjälper de dig inte att lösa det verkliga problemet. Om du har ihållande ekonomiska svårigheter gör förlånslån bara värre. Du betalar en extremt hög ränta, vilket innebär att dina utgifter bara stiger. Som en kortvarig strategi – kanske en eller två gånger i ditt liv, om det – kan betalningsdagslån få dig genom en grov korrigering. Till exempel kanske du behöver en nödreparation för din bil så att du kan komma på jobbet och fortsätta tjäna pengar.Som en långsiktig strategi kommer lån på lön att dra dig under.

Du kan också få dig själv i problem om saker och ting går ur handen. Avvisande kontroller som du skriver till betalningsdagslånet kan hamna i din ChexSystems fil och resultera i överdrivna avgifter från din bank. Banker och återförsäljare kan då vara ovilliga att arbeta med dig. Kreditgivare kan också stämma dig eller skicka ditt konto till samlingar, som kommer att fylla din kredit. Om du fortsätter att sträcka ut avlöningsdagslån betalar du mycket mer i ränta och avgifter än du någonsin lånat i första hand.

Lön från en bank

Bankerna har flyttat in i lönindustrin, troligen för att få mer intäkter. Även om traditionella banklån som kräver att du kvalificerar dig baserat på din kredit, inkomst och tillgångar kan vara ett bättre alternativ, är banklönelån inte bättre än något annat lönedagslån. De kan komma med olika namn, men de är fortfarande dyra och riskabla.

I själva verket kan avlöningsdagslån från banker vara ännu sämre än de lån du får i en avlöningsdagslån, eftersom banken har tillgång till ditt checkkonto, och du måste gå med på att låta dem dra pengar från ditt konto för att återbetala lånet. När du lånar någon annanstans kan du ha mer kontroll över hur och när dina pengar lämnar.

admin

Hej och välkommen till min blogg! Jag heter Melvin Lagerfelt, och jag är en passionerad svensk bloggare och nyhetsskapare, dedikerad till att hålla dig uppdaterad om de senaste trenderna och händelserna i Sverige och utanför. Jag är född och uppvuxen i fikans och mysiga vintrars vackra land, och jag har alltid hänförts av berättandets kraft och det skrivna ordets inverkan.

Ända sedan jag kan minnas har jag fascinerats av media- och kommunikationsvärlden, vilket i slutändan ledde till att jag tog en examen i journalistik. Efter avslutade studier bestämde jag mig för att använda mina färdigheter och kunskaper för att skapa en plattform där jag kunde dela engagerande, tankeväckande innehåll med en bredare publik.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *