Fortissio Review

Fortissio är en valutamäklare i Grekland och är licensierad och reglerad av HCMC (Hellenic Capital Market Commission). De erbjuder fem skäl till varför någon skulle vilja handla med dem som inkluderar deras PROfit-handelsplattform som de påstår sig vara en ledande plattform i branschen, deras kundtjänst som är dedikerad och alltid tillgänglig, och de är helt reglerade som nämnts ovan. De erbjuder också marknadsverktyg som hjälper dig med din analys och handel och slutligen kan du välja att handla över 130 olika instrument. Vi kommer att använda denna recension för att hjälpa dig att avgöra om de är rätt mäklare att stämma genom att titta i detalj på de tjänster som erbjuds av Fortissio.

Kontotyper

Det finns ett urval av sex olika konton tillgängliga från Fortissio, var och en har olika funktioner som vi kort kommer att beskriva nedan.

Grund Konto : Detta konto kräver en insättning mellan € 200 och 1 999 €. Det kommer med tillgång till en gratis e-bok, gratis utbildning, handel med ett klick och popup-varningar.

Discovery-konto : Det här kontot kräver en insättning på mellan 2 000 och 4 999 €. Det kommer med tillgång till en gratis e-bok, gratis utbildning, handel med ett klick, popup-varningar, en prisrabatt på 5% och en rollover-rabatt på 5%.

Silver Konto : Detta konto kräver en insättning på mellan € 5.000 och € 9.999. Det kommer med tillgång till en gratis e-bok, gratis utbildning, handel med ett klick, popup-varningar, en prisrabatt på 10% och en rollover-rabatt på 10%. Det kommer också med tillgång till handelscentrum i en månad.

Guldkonto : Detta konto kräver en insättning på mellan € 10.000 och € 14.999. Det kommer med tillgång till en gratis e-bok, gratis utbildning, handel med ett klick, popup-varningar, en prisrabatt på 15% och en rollover-rabatt på 15%. Det kommer också med tillgång till handelscentral i två månader.

Diamant Konto : Detta konto kräver en insättning på mellan € 15.000 och € 29.999. Det kommer med tillgång till en gratis e-bok, gratis utbildning, handel med ett klick, popup-varningar, en prisrabatt på 20% och en rollover-rabatt på 20%. Det kommer också med tillgång till handelscentral i tre månader samt en personlig kundserviceagent.

VIP-konto : Det här kontot kräver en insättning på € 30 000 eller mer och är det högsta lagerkontot. Det kommer med tillgång till en gratis e-bok, gratis utbildning, handel med ett klick, popup-varningar, en prisrabatt på 25% och en rollover-rabatt på 25%. Det kommer också med tillgång till handelscentral i tre månader samt en personlig kundserviceagent.

Platformer

Fortissio använder sin egen handelsplattform. Även om vi inte har någon praktisk erfarenhet av att använda den, vet vi att vissa av dess funktioner inkluderar att det bara är webb, så det krävs ingen nedladdning, men över 150 handelsbara instrument, tillgängliga på 6 språk, erbjuder dagliga marknads uppdateringar, har support i plattformen, är helt anpassningsbar, tillgänglig som både en webbplattform och en mobil plattform, och den gav också analys och varningar.

Inflytande

Fortissio följer rekommendationerna från ESMA, så följande begränsningar finns på plats.

Hävstångs Gränser för att öppna en position hos en detaljhandels klienter från 30: 1 till 2: 1, som varierar beroende på volatiliteten hos det underliggande:

  • 30: 1 för stora valutapar
  • 20: 1 för icke-större valutapar, guld och större index
  • 10: 1 för andra råvaror än guld och icke-större aktieindex
  • 5: 1 för enskilda aktier och andra referensvärden
  • 2: 1 för krypto kurser

Om du betraktas som en professionell klient ökar den maximala hävstångseffekten upp till 1: 200 som ett nytt maximum.

Handels Storlekar

Minsta handelsstorlek är 1 000 enheter som är detsamma som en mikrolot eller 0,01 partier. Handlarna går sedan upp i steg om 0,01 partier så att nästa handel är 0,02 (2 000 enheter) och sedan 0,03 lotter (3 000 enheter). Vi vet inte vad den maximala handels storleken är eller hur många öppna handlar du kan ha när som helst.

Handel Kostnader

Det finns inga extra provisioner när du handlar med Fortissio. Istället använder alla konton ett spread baserat system som vi kommer att titta på senare i den här granskningen. Kontot debiteras dock swap-avgifter, detta är avgifter för att hålla handel över en natt, de kan vara både positiva eller negativa och kan ses från den handelsplattform du använder.

Minsta insättning

Minsta insättning som krävs för att öppna ett konto är 200 EUR. Detta gör att du kan använda Basic-kontot. Du måste sätta in mer för att få åtkomst till ett av de högre nivå kontot.

Insättningsmetoder och kostnader

För att få en fullständig fördelning av insättningsmetoder måste du ha ett konto. Metoderna som vi känner är tillgängliga inkluderar Visa / MasterCard, banköverföring, Maestro, Skrill, Neteller, ecoPayz och Klarna. Det kan finnas fler, men det är de vi känner till. Fortissio lägger inga avgifter eller avgifter på insättningarna. Du bör dock kolla med din egen bank bara för att se om de lägger till några egna överföringsavgifter.

Uttagsmetoder och kostnader

Samma metoder bör vara tillgängliga att använda som uttagsmetoder. För förtydligande är dessa Visa / MasterCard, Banköverföring, Maestro, Skrill, Neteller, ecoPayz och Klarna. Återigen finns det inga extra avgifter från Fortissio, men se till att din bank eller processor ser om de lägger till några egna behandlingsavgifter.

Återbetalning och väntetid

Fortissio kommer att behandla uttagnings förfrågningar inom 24 timmar efter det att begäran har gjorts. Den tid det tar efter detta kommer att bero på den metod som används men bör behandlas helt mellan 1 och 5 dagar från det att Fortissio behandlar begäran.

Bonusar och kampanjer

Även om det inte finns några specifika bonusar eller kampanjer, kan du få en prisrabatt på upp till 25% samt en rollover (rabatt avgift) rabatt på upp till 25%. Om du är intresserad av bonusar kan du alltid kontakta kundtjänst teamet för att se om de har något tillgängligt eller om något kommer att komma fram i framtiden som du kan delta i.

Utbildnings- och handelsverktyg

Det finns några olika verktyg och tjänster som du kan dra nytta av från Fortissio. Den första är en viss marknadsanalys, men frågan är att den uppdateras sällan, en gång var par veckor men ger viss insikt i var en expert tror att marknaderna kan röra sig. Det finns också ett diagram avsnitt, men det visar för närvarande inga faktiska diagram. Det finns också en ekonomisk kalender som beskriver olika nyhetshändelser som kommer och visar också vilken effekt de kan ha på marknaderna. Marknadsnyhetsdelarna uppdateras dagligen och ger dig information om nyhetshändelser. Slutligen finns det en SMS-tjänst där du kan få SMS-varningar för nyheter och priser.

Kundservice

Du kan kontakta Fortissio via ett online formulär. Fyll bara i det så ska du få ett svar via e-post. De har också försett dig med en postadress, telefonnummer och ett antal olika e-postadresser för företaget, klagomål, information, handel, internationell kontakt och kundservice.

Demokonto

Demokonton tillåter dig att testa ut handelsvillkoren och nya strategier utan att riskera något av ditt eget kapital, så det är en ganska viktig aspekt av en Forex mäklare. Som sådan är det konstigt för oss att de inte verkar vara tillgängliga från Fortissio. Detta är något som Fortissio verkligen bör titta på att lägga till sina tillgängliga tjänster eftersom många handlare vill testa saker innan de går med.

Länder accepterade

Den här informationen finns inte på webbplatsen så om du funderar på att gå med så rekommenderar vi att du kontaktar kundtjänst först för att vara säker på att du är berättigad att handla med dem.

Slutsats

Fortissio erbjuder mycket när det gäller val av konto, men det finns ingen enorm skillnad mellan dem, främst bara en rabatt på swap avgifter. De följer ESMA-rekommendationerna så att hävstångseffekten för detaljhandels kunder är mycket låg när man jämför med andra mäklare som inte gör det. Spreaden är också lite på hög sida och börjar på 3 punkter, eftersom de kan varieras när det finns volatilitet på marknaderna kan det bli mycket dyrt att handla. Många sätt att sätta in och ta ut utan extra avgifter är positiva, liksom det stora antalet sätt att kontakta olika avdelningar för support.

Du har nu all information du behöver för att avgöra om Fortissio är rätt mäklare för dig. Om inte, se till att kolla in några av de andra recensioner som vi erbjuder för att hjälpa dig hitta det perfekta för dig.

admin

Hej och välkommen till min blogg! Jag heter Melvin Lagerfelt, och jag är en passionerad svensk bloggare och nyhetsskapare, dedikerad till att hålla dig uppdaterad om de senaste trenderna och händelserna i Sverige och utanför. Jag är född och uppvuxen i fikans och mysiga vintrars vackra land, och jag har alltid hänförts av berättandets kraft och det skrivna ordets inverkan.

Ända sedan jag kan minnas har jag fascinerats av media- och kommunikationsvärlden, vilket i slutändan ledde till att jag tog en examen i journalistik. Efter avslutade studier bestämde jag mig för att använda mina färdigheter och kunskaper för att skapa en plattform där jag kunde dela engagerande, tankeväckande innehåll med en bredare publik.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *