Volkswagen släppte den mest laddade crossoveren i historien

En vecka senare, den 3 mars, i Genève, kommer Volkswagen att presentera för bilistens domstol den mest kraftfulla modifieringen av sin stora crossover – Touareg R. Under tiden är allt i väntan, avslöjade tillverkaren ett antal tekniska funktioner om den nya produkten.

Volkswagen Touareg R, foto: youtube.com

I Touaregs historia fanns det redan en version med prefixet R. Så, en modell kallad Volkswagen Touareg R50 av den första generationen producerades från 2007 till 2010, och under huven hade den en V10-turbodiesel som producerade 351 hk. och 850 Nm. Vad gäller hybriden var den tidigare endast tillgänglig på den kinesiska marknaden.

Nu kommer världen att se den mäktigaste Touareg i historien. Det sägs att den nya R-versionen tekniskt nästan upprepar hybriden Audi Q7, som debuterade i slutet av förra året.

Så Volkswagens ”laddade” Touareg fick ett hybridframdrivningssystem. Den inkluderade en bensin-3,0-liters turbo-sex, en elmotor och ett 14,1 kilowattimmars litiumjonbatteri. Total total effekt – 462 hästkrafter och 700 Nm vridmoment.

De arbetar med ett 8-växlad automatiskt och permanent fyrhjulsdrivningssystem, när framaxeln står för upp till 70% av drivkraften, och bakaxeln står för upp till 80%. Tekniskt sett kan enbart på en elektrisk drivenhet allhjulsdrift klara 45 km med en hastighet av 140 km / h, men den maximala hastigheten tillkännagavs med 250 km / h. 

Det är också känt att Touareg R har sju körelektroniklägen att välja mellan (Eco, Comfort, Normal, Sport, Individual, Offroad och Snow), och när man beställer ett ”off-road” -paket godkänner tillverkaren att leverera ytterligare två – för grus och sand. 

När det gäller utseendet skiljer sig Touareg R visuellt från de yngre versionerna i den svarta inredningen och stora hjul med en diameter på 20 tum, som förresten kan ersättas med skivor med en diameter på upp till 22 tum mot en avgift. Dessutom är den ”heta” crossoveren utrustad med LED-optik, en svart läderinredning, en digital instrumentbräda, ett 15-tums multimediasystem och ett knubbigt R-hjul och signaturblå accenter i interiören dök upp i kabinen. Men kylargrillen, spegelhusen och stötfångarinsatserna är målade svarta.

Mot en avgift kommer crossoveren att vara utrustad med en andra nivå autopilot. Finns vid behov även med Trailer Assist Trailer Assist.

admin

Hej och välkommen till min blogg! Jag heter Melvin Lagerfelt, och jag är en passionerad svensk bloggare och nyhetsskapare, dedikerad till att hålla dig uppdaterad om de senaste trenderna och händelserna i Sverige och utanför. Jag är född och uppvuxen i fikans och mysiga vintrars vackra land, och jag har alltid hänförts av berättandets kraft och det skrivna ordets inverkan.

Ända sedan jag kan minnas har jag fascinerats av media- och kommunikationsvärlden, vilket i slutändan ledde till att jag tog en examen i journalistik. Efter avslutade studier bestämde jag mig för att använda mina färdigheter och kunskaper för att skapa en plattform där jag kunde dela engagerande, tankeväckande innehåll med en bredare publik.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *